Tina Hvid

Tina Hvid, 1965 –
København

– Keramiker og skulptør

Jeg arbejder med abstrakte skulpturer med et organisk udtryk. Jeg leger med materiale, form og farver, og arbejder med det visuelle udtryk der opstår i dette samspil. Det er i sær de syntetiske farver der tiltaler mig og som jeg undersøger.

Mine skulpturer er modelleret i hånden i stentøjsler og er stentøjsbrændt. Jeg bruger stentøjsglasure. Jeg arbejder med et tykt lag glasur, da jeg godt kan lide det næsten plastiske udtryk, der kommer ved mange lag glasur.

Jeg er inspireret af linier og former, som jeg ser allevegne, i en busk, et træ, en solstråle, en sky, i en vase eller en skulptur på gaden, som jeg passerer i farten…..og omsætter til skulpturer.

Jeg arbejder bevidst med balancen i skulpturen, samtidig med at jeg søger at gøre skulpturen levende og organisk med svungne former.

Mine skulpturer “taler” med hinanden, spiller op til hinanden, således at den enkelte skulpturer ophøjer hinandens sanseudtryk.

Selvom mine former er runde og organiske søger jeg at give dem “kant”, ved konstant at udfordre mig selv og eksperimentere med nye problemstillinger.

For eksempel, “hvordan kan jeg integrere et hul i skulpturen, uden at beskueren associerer til den klassiske form, en vase eller en krukke, men hvor hullet ophøjer det skulpturelle udtryk og gør skulpturen mere interessant end hvis, den havde været foruden et hul”.

En anden problemstilling jeg har arbejdet med er, “hvordan kan jeg bryde med den traditionelle måde hvor skulpturen oftes er sat på en sokkel, men istedet for på en raffineret måde integrere soklen, så den fremstår som en del af skulpturen og det skulpturelle udtryk”.

Tina Hvid, Galleri kbh kunst, keramik

Viser alle 27 resultater

Andre værker

Scroll to Top

Vil du have invitation til ferniseringer og være med i lodtrækningen om et gavekort på 2.000 kr. til køb af kunst i galleriet?

Udfyld venligst dine informationer nedenfor

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.