DOUBLE INTENSITY

Solo – Tina Hvid

Solo – Dino Cama

Vi glæder os til at se Jer til fernisering på
dobbelt-solo-udstillingen “DOUBLE INTENSITY”.


Fernisering: Fredag d. 2/9 2022 Kl 17-19

Udstilling: 2/9-23/9 2022


Lad os præsentere Jer for de to kunstnere, der har knoklet for at lave en fantastisk oplevelse for Jer.


TINA HVID – keramisk skulptør.

Tina Hvid får på denne udstilling lov til at have en hel udstilling, hvor keramikken er i fokus og får lov til at stå alene for en gangs skyld.

Tina arbejder med abstrakte, organiske skulpturer med et udtryk af begrebet vækst. Hendes keramiske værker er modelleret i hånden i stentøjsler. Hun søger at gøre skulpturen levende og organisk med svungne former og arbejder altid i serier, optaget af hvordan skulpturerne interagerer med hinanden.

Hendes inspirationkilde er linjer og former, som hun lægger mærke til alle vegne – i en busk, et træ, en skygge, en sky, en vase eller i en skulptur på gaden, som hun måske passerer i farten. Alle disse former omsætter hun til skulpturer. 

I startfasen laver hun mange skitser, som hun farvelægger. Hun gennemarbejder minutiøst ideen, inden hun går i gang med at modellere. Under modelleringen søger hun at give skulpturerne kant, udfordrer sig selv og eksperimenterer med format, ovnens begrænsning og størrelser, så der til sidst opstår nye udtryk.

Hvid fortæller: “Jeg er optaget af rene farver, monokromt eller flerfarvet, men farverne står altid rent. Det handler om at tilgodese det samlede visuelle udtryk, for mig understøtter den ensartede farve formen og skulpturens identitet. Når jeg glaserer, er det især de syntetiske farver, der tiltaler mig. Jeg kan for eksempel få farveinspiration i en slikbutik. Jeg arbejder med et tykt lag glasur og altid blank glasur, da jeg godt kan lide det næsten plastiske udtryk, der kommer ved mange lag glasur.”DINO CAMA – billedkunstner.

Dino Cama er autodidakt og brød først igennem hos VÆG Gallery i Aalborg.

Det første man lægger mærke til i Cama’s værker er de grafiske, naivistiske afbildningers møde med den abstrakte baggrund. Vilter spraymaling danser som energetiske strøtanker blandt knivskarpe akrylflader. Mange møder, mange modsætninger. 

Det er vigtigt for Cama at værkerne har lov til at tale, både om ham selv, men også om de andre ting, der optager ham – f.eks. musik med Bob Marley, billedkunst af de gamle mestre og hans flirt med hip-hop. Skabelsesprocessen er et “struggle” for Cama, det er ikke et frirum, og man mærker nemt smerten i hans billeder, men musikken hjælper ham til at køre videre og overkomme det. Som Bob Marley en gang skrev: “One good thing about music, when it hits you, you feel no pain.”

Cama har intet problem med at tage emner op, som folk er bange for at bringe på bane. Chokfaktoren må gerne være til stede. Cama fortæller: “Egentlig er det bare det store mysterie, vi alle kalder livet. Jeg forventer ikke, at nogen skal relatere til kunsten, men hvis nogen finder en stemning i det, som gør det hele bare en lille smule bedre for dem – så er der heller ikke mere at be’ om.”

Velkommen!

Scroll to Top

Vil du have invitation til ferniseringer og være med i lodtrækningen om et gavekort på 2.000 kr. til køb af kunst i galleriet?

Udfyld venligst dine informationer nedenfor

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.