Lotus Eaters, Galleri kbh kunst

LOTUS EATERS

Gruppeudstilling med Julie Peter, Nicholas Imms og Rebekka Borum

I udstillingen ‘Lotus Eaters’ er Julie Peter, Nicholas Imms og Rebekka Borum gået sammen om at skabe et rum, som har til formål at bade beskuerens sanser i et farve- og form univers. Udstillingen præsenterer et væld af forskellige medier, hvor farverig abstraktion forbinder de tre kunstneres værker.

Titlen ‘Lotus Eaters’ referer til den græske myte om lotus-spiserne, som var et folkefærd bosiddende på en ø domineret af lotus-træer. Frugter og blomster fra disse var den primære fødekilde, men de indeholdte også et stof, som gjorde øens indbyggere ubevidste, apatiske og fik dem i en fredfyldt mental tilstand. Rejsende til øen, som smagte lotusfrugterne, glemte alt om deres hjem og kære, og de ønskede desuden ikke at vende tilbage. I myten ender Odysseus med at redde sine mænd fra denne tilstand, og de flygter fra øen sammen.

I udstillingen ‘Lotus Eaters’ præsenterer Imms, Peter og Borum en sammensmeltning af værker, som både forfører beskueren ind i fredfyldt forglemmelse, men også rykker beskueren ud af den ubevidste apati, og tilbage til refleksionen.

Kunstnerbiografi:

Rebekka Borum (1992) er autodidakt billedkunstner med en BA i ‘Art and Technology’ fra Aalborg Universitet.
I sin kunstneriske praksis tager Borum udgangspunkt i en række eksistentielle spørgsmål, der opstår i forholdet mellem jorden og universet, og mellem livet og døden. Hendes formsprog veksler mellem stringent geometri, og et mere flydende organisk univers. I det abstrakte maleri, samt det tredimensionelle værk, dykker Borum ned i de mikroskopiske og makroskopiske skalaer, hvor hun med sine meditative maleteknikker skaber mønstre, som suger beskueren ind i såvel lyset som mørket.

Nicholas Imms (1968), billedhugger, født i Worcester, England, udstiller igen på Kbh Kunst med et udvalg af mere intuitiv, lineære værker, som stadig bærer præg af hans rytmisk håndhugget formsprog. Imms er autodidakt kunstner. Han udstiller internationalt og har bl.a. solgt til Statens Kunstfond.

Julie Peter (1985) er en dansk kunstner, som er uddannet fra Weissen See Kunst Akademi i Berlin. Hendes arbejde udforsker det absurde i det vi antager for normalt. Gentagne bølger og rytmer afspejler de industrielle metoder, der er brugt i hendes værker. Nogle gange emmer de af en kold og latent vold, og en forførelse. Julie er fascineret af, hvordan hele den biologiske verden er bygget op af fibre i bundter, som har forskellige egenskaber og formål, selvom de ligner hinanden. Hendes arbejde gennemgår en konstant forvandling som følge af materialevalg og de anvendte produktionsmetoder. Hun mener at de binære tankemønstre, som ikke stemmer overens med vores handlinger, har en iboende akavethed, der afspejler humoren i vores egen sårbarhed

Scroll to Top

Vil du have invitation til ferniseringer og være med i lodtrækningen om et gavekort på 2.000 kr. til køb af kunst i galleriet?

Udfyld venligst dine informationer nedenfor

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.