Scannet Nutid, Galleri kbh kunst
15 KVINDER UDSTILLER I KBH KUNST 24/10-14/11 2020
Vi, gallerist Helle Borre og kurator Connie Boe Boss (coboboblog), har scannet nutiden og fundet 15 kunstnere, vi synes, I skal kende.

En scanning viser ofte det vigtigste (eventuelt det farlige) og giver overblik. Vi ønsker, at denne udstilling viser vigtig, måske farlig, kunst i tiden og tilbyder indblik i nogle kunstneres produktion, som vi måske ikke ser hver dag alle steder. Samtidig har disse kunstnere på hver sin måde scannet nutiden og præsenterer os for deres syn på og kunstneriske forarbejdning af deres virkelighed.

Scannet Nutid er galleriets pendant til sidste forårs De Vilde Knægte (marts 2019) hvor vi viste 10 mandlige kunstnere, som vi syntes var vilde. Denne gang viser vi 15 kvindelige kunstnere, hvor fællesnævneren ikke sådan er til at finde, men som alle er medtaget ud fra vores kurateringsprincip: At scanne nutiden mht. kvindelige kunstnere, som vi synes rykker og som tilbyder gode visuelle oplevelser og afsæt til tanker.

I disse år er der især opmærksomhed omkring kvindelige kunstnere, der arbejder tværmedielt, ofte med en akademiuddannelse bag sig og ofte med støtte fra fonde, kunsthaller og lign. Deres værker ses også på biennaler, store gallerier og i større samlinger hos private.

Men der er en gruppe kvindelige kunstnere, der får knap så megen opmærksomhed. Nogle af disse er akademiuddannede, andre ikke, nogle er fast repræsenterede i danske gallerier, andre ikke. Vi er i Galleri kbh kunst glade for, og stolte af, at kunne vise dette hold af stærke kvindelige kunstnere, som har masser af kant og kunstnerisk integritet.

Og vi lover, at det bliver en spændende udstilling!

Vi har udvalgt en række samtidskunstnere, som i forskellige medier og på vidt forskellig måde udtrykker bredden af kunstnernes arbejde i disse år. Der vil være maleri, keramik, tekstil, glas, tryk, performance m.m.

Galleriet vil være fyldt med i alt 15 kvinders idérigdom, kreativitet og professionelle knowhow. Det bliver flot, festligt og provokerende.

Fernisering: lørdag den 24/10 2020 kl. 13-16

Udstillingsperiode: 24/10 – 14/11 2020

Deltagende kunstnere: 
Amanda Monceau / Birgitte Vad / Birgitte Søvsø / Christina Elvira Godsk / Ditte Bertelsen / Ditte Krøyer / Eva Toft / Helena Sokol / Kitt Buch / Krestine Harboe / Marie Retpen & Begitte Lynge Andersen / Mette Rishøj / Sjulle Schulstad / Sofie Aabenhuus

Scroll to Top

Vil du have invitation til ferniseringer og være med i lodtrækningen om et gavekort på 2.000 kr. til køb af kunst i galleriet?

Udfyld venligst dine informationer nedenfor

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.