Karen Nyholm & Ned Cantrell

Karen og Ned har fælles glaspusteri i Ebeltoft.
Karen Nyholm, 1976 –
Ebeltoft
  • Medlem af Prokk – Foreningen for professionelle kunstnere og kunsthåndværkere.
  • Kunsthåndværkerprisen af 1879, Bronze medalje.
  • Uddannelse: bl.a. Pilchuck Glass School, U.S.A. & Glas & Keramikskolen på Bornholm, DK
  • Mange udstillinger bag sig i både ind- og udland.

Karen Nyholms værker repræsenterer et brud med den gængse opfattelse af skulpturel glas. Hun undersøger nye former for design og motiv, og leger med klassiske mønstre og figurer, kombineret med mexicansk ikonografi og postmoderne lowbrow, sat ind i og forenet med nutidig form og komposition. I hendes værker koncentreres en æstetisk følsomhed, afspejlet i afstemte farvevalg, lækre overflader og sanselig inspiration fra naturen.

Hendes kunstneriske produktion deler sig i forskellige temaer, hvor form & farve, fantasi & leg, liv & død på forskellig vis refererer til hendes eget liv med fortællinger om det nære, kærligheden,familien, barndommen, fødsler og døden. Udstillingens titel “Nothing Gold Can Stay” tager udgangspunkt i digtet af samme navn af Robert Frost. Et digt der handler om livets forgængelighed og evige foranderlighed.

Kontrast og fortælling optræder sådan i glas-skulpturerne, at de både tiltrækker og udfordrer os med en utilsløret femininitet, fantasi og harmonisk formforståelse. Kitsch og god smag mødes her i en dans, der sætter nye trin for figurativ glaskunst.

Karens Instagram

Ned Cantrell, 1975-
Ebeltoft
  • Uddannet fra ND. Colchester Institute School of Art and Design (UK), Surrey Institute of Art and Design (UK) samt Glas & Keramikskolen, Bornholm.
  • Hempels Glaspris 2018
  • Har udstillet i gallerier og på museer over hele verden

Ned Cantrell bruger glasset til at fortælle historier fra det moderne liv med et samfundskritisk blik, men ofte også med en finurlig humoristisk pointe. Han er en eminent håndværker. Ned arbejder i et billedsprog, som vi kender det fra tegneserier, science fiction og pop art, og han gestalter ofte sine fortællinger og budskaber gennem naivistiske dyrefigurer som i dyrefablerne.

Ned Cantrell er født 1975 og uddannet i England, men har siden 2004 boet og arbejdet i Ebeltoft, hvor han sammen med ægtefællen og glaskunstneren Karen Nyholm driver glasværksted og butik.

Karen Nyholm, Galleri kbh kunst, glas, skulptur, glasskulptur, mundblæst glas, hjerne, billig kunst, unik, fed.

Viser alle 15 resultater

Andre værker

Scroll to Top

Vil du have invitation til ferniseringer og være med i lodtrækningen om et gavekort på 2.000 kr. til køb af kunst i galleriet?

Udfyld venligst dine informationer nedenfor

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.