Karen Nyholm & Ned Cantrell

Karen Nyholm, 1976 –
Ebeltoft
  • Medlem af Prokk – Foreningen for professionelle kunstnere og kunsthåndværkere.
  • Kunsthåndværkerprisen af 1879, Bronze medalje.
  • Uddannelse: bl.a. Pilchuck Glass School, U.S.A. & Glas & Keramikskolen på Bornholm, DK
  • Mange udstillinger bag sig i både ind- og udland.

Karen Nyholms værker repræsenterer et brud med den gængse opfattelse af skulpturel glas. Hun undersøger nye former for design og motiv, og leger med klassiske mønstre og figurer, kombineret med mexicansk ikonografi og postmoderne lowbrow, sat ind i og forenet med nutidig form og komposition. I hendes værker koncentreres en æstetisk følsomhed, afspejlet i afstemte farvevalg, lækre overflader og sanselig inspiration fra naturen.

Hendes kunstneriske produktion deler sig i forskellige temaer, hvor form & farve, fantasi & leg, liv & død på forskellig vis refererer til hendes eget liv med fortællinger om det nære, kærligheden,familien, barndommen, fødsler og døden. Udstillingens titel “Nothing Gold Can Stay” tager udgangspunkt i digtet af samme navn af Robert Frost. Et digt der handler om livets forgængelighed og evige foranderlighed.

Kontrast og fortælling optræder sådan i glas-skulpturerne, at de både tiltrækker og udfordrer os med en utilsløret femininitet, fantasi og harmonisk formforståelse. Kitsch og god smag mødes her i en dans, der sætter nye trin for figurativ glaskunst.

Karens Instagram

Karen Nyholm, galleri kbh kunst

Andre værker

Scroll til toppen

Vil du have invitation til ferniseringer og være med i lodtrækningen om et gavekort på 2.000 kr. til køb af kunst i galleriet?

Udfyld venligst dine informationer nedenfor

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.