Anders von Greffelstejn

Anders von Greffelstejn er en dansk billedkunstner, der bor og arbejder i København. Hans arbejde er kendetegnet ved dets nærmest fotorealistiske afbildning af dyr og naturfænomener i akvarel. Anders von Greffelstejn tager udgangspunkt i fotomateriale, og mange af hans motiver er lånt nordisk mytologi og kultur, såsom ravnen og ”Sort Sol”, men i hans arbejde optræder disse repræsentationer uden for både tid og sted samt uden for religiøs, spirituel eller kulturel kontekst og bliver derved til symboler. Anders von Greffelstejn har tidligere arbejdet professionelt som fotograf, men vier nu sin tid til at male.
I vestlig tradition er akvarelmaleri blevet betragtet som et skitseværktøj brugt af billedkunstnere som en skitse til det endelige værk, typisk et oliemaleri, men akvarel var også populær blandt topografer, arkitekter og botanikere. Anders von Greffelstejn er selv vokset op med akvarel, som både var overkommeligt og tilgængeligt, men også udfordrende – også selvom det kan virke gammeldags for nogle. Akvarel er Anders von Greffelstejns primære medie, og som kunstner er han drevet af at bryde med vores forventninger til det. Akvarelmaleriet behøver ikke at være en skitse, men kan være et nutidigt medie med sin egen kunstneriske integritet, som hører lige så meget til i galleriet som akryl- eller oliemalerier.

Anders von Greffelstejn, Galleri kbh kunst, træ

Viser alle 2 resultater

Andre værker

Scroll to Top

Vil du have invitation til ferniseringer og være med i lodtrækningen om et gavekort på 2.000 kr. til køb af kunst i galleriet?

Udfyld venligst dine informationer nedenfor

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.