Simon Fensholm - "You make my clouds swim in comfortable chaos"

- solo.

Fernisering: 1. september 2018. Kl. 13-17

Udstilling: 1.- 22. september 2018.

Simon Fensholm og kbh kunst fejrer afslutningen på 13 års samarbejde med en større retrospektiv udstilling – samt helt nye værker som bonus. En unik mulighed for at se en efterhånden etableret, ung dansk kunstners vej fra up-and-coming. Tilmed i de selvsamme lokaler, der lagde vægge til hans første udstillinger.

Simon Fensholm, født 1985, har også været repræsenteret på Kunstnernes Efterårsudstilling (2015) og Forårsudstillingen på Charlottenborg (2016).

Kunstskribent Connie Boe Boss om kunstneren:

”Han fortæller historier om menneskets skrøbelighed og angst i poetiske, og dog dystopiske scenarier. Med udgangspunkt i egne sanselige oplevelser skildrer han livet, som han ser det – og altid med den blå, melankolske farve som stemningssættende baggrund.

”To be Blue” er et grundvilkår i Fensholms univers, ikke forstået som nedtrykthed, men som en basal stemning og livsforståelse. Simon Fensholm forholder sig til tilværelsens mørke og problematiske sider og insisterer på at de findes og skal frem i lyset og i kunsten. Gennem hans billeder får man indtryk af et intellektuelt og velfunderet menneske, der tænker over vore livsvilkår og valg.

Simon Fensholm konstruerer ikke sine værker, han maler simpelthen bare – uden skitse eller idé om det endelige udtryk starter han processen og arbejder koncentreret i akrylmalingens tilgængelige hurtighed, hvorved billedet også i færdig form fremstår friskt og spontant. Det er som om det tempo, han selv og den ungdom han beskriver, lever i, sætter sig igennem i maleriet.”

Sted: Galleri kbh kunst, Øster Søgade 34. KBH K.