"While you were busy being rational"
Anders von Greffelstejn / maleri
Julia Jayko Fossland / foto
Louise Madsen / keramik
Sjulle / tusch tegning
 
Fernisering d. 22/2 kl. 17-19
Udstilling 22/2 - 16/3 2019

Til denne udstilling har vi valgt at matche fire kunstnere, der alle er lysende eksponenter for den særlige, paradoksale egenskab: At være er stærke nok til at overgive sig. Til stoffet, sanserne, tankerne og fantasien. Til en bevidst åbenhed overfor nysgerrighedens kraft, og en stædig insisteren på en ydmyg ligeværdighed med motiv og materiale i skabelsesprocessen.

Julia Jayko Fossland. F. 1992. Foto. Julias bidrag er en del af et større værk, som oprindeligt blev udfoldet i bøger med billeder og digte: "Hvis jeg kunne låne din hud ville jeg lægge den om mig, beskytte min krop". Et intenst arbejde med lag og dybde er drivkraften i værket.

Louise Machholm Madsen. F. 1987. Keramik. Louise er nysgerrig på materialets egenrådighed og evne til at overskride kunstnerens umiddelbare hensigt, hvis denne altså tør bytte sin styrende manipulation med ukontrollabel tilfældighed. Ægte sanseligt og stofligt bliver et værk kun med kunstnerens vilje - til ind i mellem at træde tilbage. Louises Instagram.

Anders von Greffelstejn. F. 1984. Maleri. Ambitionsniveauet er lige så højt som det kunstneriske. En undersøgelse af det at skabe ro i kaos. Ni værker med dette umulige, modige motiv. Anders er, på den anden side, lige så interesseret i det konkrete og sanselige, for eksempel farvespektrer og tekstur. Modsætninger mødes altså i både værk og tilgang. Anders Instagram.

Sjulle. F. 1978. Tusch på papir. Sjulle har været en del af kbh kunst så længe, at hvis man skulle tegne vores dna-streng, ville det være formentlig være i hendes streg. Hendes bidrag til udstillingen er tegninger i sort, rød og hvid, med inspiration fra japan, sci-fi og erotica. Underbevidstheden diskriminerer ikke i dens mix af motiver, og hos Sjulle ser man snapshots fra dette dyb, som er både smukke og vilde. Sjulles Instagram.

Vi glæder os til at se jer!
 

Anders von Greffelstejn 

Julia Jayko Fossland

Louise Madsen

Sjulle