Naja Duarte

Naja Duarte,
  • Hun er uddannet kunsthåndværker indenfor keramisk formgivning på Kolding designskole, men beskæftiger sig nu udelukkende med malerier.

Naja Duarte maler smukke, organiske og spirende værker på lærred. Hun har en evne til at gøre hendes malerier til andet og mere end realistiske gengivelser. Hun formår at besjæle hendes motiver og gengive en evig cyklus af spiring og vækst.

Naja fortæller om sin kunst:
“Mangfoldighed er mit fokus.
 Når jeg maler mine blomster og mennesker er det mangfoldigheden, variationerne, det unikke og helt særlige ved det enkelte motiv, der har min store interesse.
 Mit farveunivers kan gå lige fra lækre “tone i tone”- nuancer til sprudlende kontraster. Jeg arbejder altid med mange lag. Malerierne kan indeholde sirlige fine små detaljer og store spontane strøg fuld af bevægelse, ofte begge dele i ét og samme billede. For mig er det fuldstændig magisk, at vi mennesker er så forskellige, selvom vi alle har de samme konkrete elementer i opbygningen. Blomsterne har jeg det på samme måde med. Jeg kan godt lide at gribe dem an som jeg gør med portrætterne. Jeg blæser mine motiver op i stort format og frydes over at gengive alle de små detaljer der definerer motivets natur. At være i det, se det starte med et hvidt lærred, og transformeres over i noget, der ikke fandtes før nogensinde eller noget sted. Maling, vand, fingre, pensler og paletknive… bare derud af, ud i et ukendt univers som langsomt former sig og får sit eget liv…. Det er det der er så forunderligt, det er ren magi!”

Naja Duarte, Galleri kbh kunst, maleri, blomst

Viser alle 17 resultater

Andre værker

Scroll to Top

Vil du have invitation til ferniseringer og være med i lodtrækningen om et gavekort på 2.000 kr. til køb af kunst i galleriet?

Udfyld venligst dine informationer nedenfor

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.