Unspoiled and uncivilized

Gruppeudstilling

"Unspoiled and civilized"

Kunst mod kunstige modsætninger.

 

Vi glæder os til at se dig til fernisering fredag d. 23. August kl. 17-19

 

Lige så længe det oprejste menneske har stået rastløst, længselsfuldt drømmende og spejdet nysgerrigt efter nye veje i en tilsyneladende endeløs horisont, lige så længe har instinkter og erfaringer samarbejdet om at skabe en kompleks evne til ikke bare overlevelse, men også udvikling: Intuitionen, kunne vi kalde den. En skaberkraft, der ikke nødvendigvis arbejder systematisk med logik, moralbegreber og hierarki, men måske snarere er deres oprindelige udgangspunkt.

Når vi forsøger at reducere gyldigheden af tidligere eller bare andre livsformer og kulturer end den moderne vestlige, ved at kalde dem primitive, gør vi os skyldige i en banal simplificering. Kompleksiteten er alle vegne, måden at udtrykke den på, for eksempel kunstnerisk, kan synes banal. Men ofte kun for den, der insisterer på at se ned, og filtrerer alle indtryk gennem overbevisningen om egen overlegenhed. 

Kbh kunst og Christina Elvira Godsk har sammensat en gruppe højt udviklede, vilde kunstnere, frie for skam over at følge såkaldt primitive instinkter og indskydelser, primale lyster, umulige udsigter og dragende fare på færde. Helt og aldeles ubekymrede over at blande en intuitiv tilgang til kunsten med inspiration fra tanketung teori og et uforsonligt, ophøjet analytisk blik på menneskelivet. Seks unikke værkmagere, hvis store forskelle i baggrund og metode ikke skiller dem ad, men på oprindelig, civiliseret vis styrker dem. Naturligvis.

Kunstnerne er:

Tune Andersen

Meik Brüsch

Sjulle

Oscar Rey (Berlin)

Kristina Karkov

Christina Elvira Godsk

 

Fernisering den 23. august kl. 17-19

UDSTILLINGSPERIODE 23. august - 14. september 2019

GALLERI KBH KUNST
ØSTER SØGADE 34, 1357 KØBENHAVN K