Pressemateriale til Unspoiled and civilized

d. 23. august - 14. september 2019

Papirværk af Christina Elvira Godsk. A4  

Unspoiled and civilized

Kunst mod kunstige modsætninger

 

Vi glæder os til at se dig til fernisering 

Fredag d. 23. August kl. 17-19

 

Lige så længe det oprejste menneske har stået rastløst, længselsfuldt drømmende og spejdet nysgerrigt efter nye veje i en tilsyneladende endeløs horisont, lige så længe har instinkter og erfaringer samarbejdet om at skabe en kompleks evne til ikke bare overlevelse, men også udvikling: Intuitionen, kunne vi kalde den. En skaberkraft, der ikke nødvendigvis arbejder systematisk med logik, moralbegreber og hierarki, men måske snarere er deres oprindelige udgangspunkt.

Når vi forsøger at reducere gyldigheden af tidligere eller bare andre livsformer og kulturer end den moderne vestlige, ved at kalde dem primitive, gør vi os skyldige i en banal simplificering. Kompleksiteten er alle vegne, måden at udtrykke den på, for eksempel kunstnerisk, kan synes banal. Men ofte kun for den, der insisterer på at se ned, og filtrerer alle indtryk gennem overbevisningen om egen overlegenhed. 

Kbh kunst og Christina Elvira Godsk har sammensat en gruppe højt udviklede, vilde kunstnere, frie for skam over at følge såkaldt primitive instinkter og indskydelser, primale lyster, umulige udsigter og dragende fare på færde. Helt og aldeles ubekymrede over at blande en intuitiv tilgang til kunsten med inspiration fra tanketung teori og et uforsonligt, ophøjet analytisk blik på menneskelivet. Fem unikke værkmagere, hvis store forskelle i baggrund og metode ikke skiller dem ad, men på oprindelig, civiliseret vis styrker dem. Naturligvis.