Mikala Valeur:

Mikala Valeur, Mikala Valeur, kunst, København, mixed media, abstrakt, spontant, situationskunst, nutidskunst, foto, montage, collage, nutidskunst, kbh kunst, galleri, kvindelig kunstner, samtids kunst, up and coming, etableret,

Mikala Valeur - født 1972

Bor og arbejder i Tversted

  • Mikala Valeur er uddannet fra kunstakademiets Designskole i 1998.
  • Valeur har udstillet i biennalen Sculpture by the sea, Aarhus-DK og Perth og Sydney Australien, hvor hun vandt "The Founding Director`s Award".
  • Hun har udstillet i Holland, Paris, New York, London, Athen, Australien og Danmark med hendes brede vifte af medier og har modtaget legater flere gange fra L.F. Foghts fond.

Mikala Valeur er opvokset i et kunstnerisk miljø. Hun er en af de mere eksperimenterende kunstnere og arbejder både med maleri, skulptur og fotografi.

Tilsammen har alle værkerne et strejf af humor, tvetydighed og alvor. Kunsten kalder Valeur for situationskunst og den afspejler livets forunderlige øjeblikke. Hun er bevidst om, at hver enkelt tilskuer tolker de forskellige værker på deres helt egen måde, som ikke ”styres” af kunstneren.

Mikala Valeur arbejder figurativt og abstrakt. Hun arbejder med kunsten i hendes atelier-båd i København og på øen Serifos i Grækenland og med hendes eksperimenterende tilgang til materialer og teknikker udfordres værkerne til at forny sig. En søgen efter dygtiggørelse ved at miste kontrollen over værkerne styrer dem i uforudsigelige retninger og lader slutningen være et overraskelses monumentet med vinkler, der ikke kan forudses.

Valeur har udstillet på forskellige gallerier og museer, bl.a. Esbjerg kunstmuseum, Gallery Creutzberg  & Van Dun, Galleri Brantebjerg, Galleri Zenit, Art Expo, Galleri Jarsbo, Galerie Tuillier Paris med flere.

Mikala Valeur har indenfor de sidste 2 år også haft installationer på Rådhuspladsen, fotofestival, udstillingen refleksioner i Dragør og ved Kulturhavn Islands brygge.

Valeurs værker er fyldt med illusioner om robotter, krigere, fly og dyr, som alle har en menneskelig genkendelighed. Hun arbejder spontant og gennem denne arbejdsgang opstår værkerne.  Essensen i Mikala Valeurs kunst er materialet og som oftest er det genbrug. Genbruget er selve den materielle grundsubstans, værkerne er skabt af. Valeur har med sit skærpede sanseapparat en instinktiv fornemmelse for de upåagtede visuelle og æstetiske værdier i de materialer, vi normalt smider bort.
Valeur arbejder med en kombination af maleri, skulptur og installation, og sammenstillingen af de tre kunstarter udtrykker en tvetydig humor, inspireret af stemninger og situationer fra både den abstrakte og virkelige verden.
Sammen har alle værkerne et fælles mål om at blive visualiseret og give mulighed for at dele en information, der ikke kan forklares, men skal opleves.

Mikalas Instagram