Knoglekniplinger

Galleri kbh kunst byder velkommen til duo-udstilling med

PETER BIRK & MORTEN HEMMINGSEN SØRUP.

Velkommen til Fernisering lørdag den 7/3 kl. 14-16. 
Vi byder på et glas og de to kunstnere vil være til stede. 
Udstillingen kan ses i galleriets åbningstid til og med lørdag 4/4 2020. 


Som titlen antyder har vi her med to uhøjtidelige, stærkt kreative og autonome kunstnere at gøre.
Første gang de mødtes i galleriet var på udstillingen De Vilde Knægte i foråret 2019 – og nu sætter kbh kunst dem stævne i et fælles møde.

PETER BIRK skaber malerier med især krukker og vaser i lækre, næsten sydlandske farver, fyldt med ornamentik og symbolik. Men det er ikke kun dekorativt skønmaleri, han præsenterer, der er en friskhed og naturlig maleglæde til stede, der gør at du bare tænker: Wow! Det er fedt, det dér! Fordi det smukke har så moderne og storbyagtig en vibe bliver det ikke sofastykker, du kommer til at se, dertil er det FOR farverigt, skævt og vildt. Han har da også en baggrund i Street Art og har som ejer af Galleri Grisk i Aarhus forestået mange gavlmalerier i ind- og udland.

MORTEN HEMMINGSEN SØRUP er en kunstner, der med humor og bid kommenterer på den kultur, vi lever i. Han lader ofte hverdagslivet, sproget og det absurde være udgangspunkt i sine værker, og selv om det let tilgængelige og enkle i hans billeder er umiddelbart aflæseligt, er der altid en dybere, skarpere og mere politisk tanke bag. Han er en egensindig provokatør, hvis malerier tiltrækker øjet med næsten monokrome farver og skarp figuration. Han har en umiddelbar, uprætentiøs tilgang til sin kunst og kunstscenen som sådan og forholder sig til verden på en twistet facon. Han revser os med et glimt i øjet og viser os vores kulturs absurditeter. I tidligere værker var selve sproget ofte omdrejningspunkt – her på udstillingen er teksten ude af værket og er højst afsæt for motivet, som f.eks. i titelværket Knoglekniplinger.

Fælles for de to kunstnere på denne udstilling er at de har en uakademisk og usnobbet tilgang til det at skabe kunst. De laver det, de synes er fedt – og giver fanden i konvention og mainstream-tække. Hvad enten det er oprørskhed med rod i Street-Art eller et intellektuelt, politisk livssyn byder kbh kunst her på en herlig duo, hvis værker er vidt forskellige.

 

SE ALLE VÆRKER HER:

https://www.artland.com/exhibitions/knoglekniplinger

 

ELLER

Tag en 3D tur i udstillingen nedenfor.