GREEN PORTAL

GREEN PORTAL

Udstillingen “Green Portal” er opstået i mødet mellem de tre kunstnere; Marie J. Engelsvold, Stine Leth og Mia Willaume.
Fælles for alle tre kunstnere er, at de arbejder processuelt og abstrakt. De blander medier og
materialer i deres værker for at opnå og afsøge materialets muligheder, med en legende og
humoristisk tilgang, og som ofte er præget af sammenstød i farven og formen.

Et andet kendetegn for de tre kunstnere, er deres mange farver og sammensætninger af disse,
som de i denne fællesudstilling gør op med. I udstillingen “GREEN PORTAL” , som de sammen går igennem, har de taget udfordringen op, og udelukkende arbejdet med farven grøn som
hovedperson og linie igennem udstillingen.

Rejsen gennem ”The green portal” har for alle 3 kunstnere skabt nye måder at arbejde på.
For alle 3 kunstnere har farven en stor betydning. I udfordringen med kun at arbejde med farven
grøn, skaber det en ramme for en dybere udforskning af en enkelt farve. Hvad gør lige præcis
denne farve ved os? Hvad sker der i processen? Hvor går grænsen for, hvad der kan kaldes grøn? Arbejdet og udfordringen med kun at holde sig til en farve, har også
medvirket til en livlig dialog mellem kunstnerne gennem hele arbejdsprocessen.
“Green Portal” vil vise grønne værker indenfor maleri, fotografi, collage, strik/tekstil, video, mixed
media og skulptur/installation.

MIA WILLAUME

Født i Aalborg i 1974, bor og arbejder i Roskilde. 

Arbejder primært med maleri (olie/akryl) på lærred og papir samt mixed media/collage. 

Hendes værker handler om relationer og møder mellem mennesker; om at få løse ender til at hænge sammen og modsætninger til at mødes, om at skabe forbundethed. Hun tager ofte afsæt i hverdagsobjekters simple former som symbol på mellem-menneskelige relationer i hverdagens rum og sammenhænge, eksempelvis; kopper, skåle, potteplanter, møbler, osv.

I materialets struktur, volume, overflade og farve ligger en indbygget identitet, som i mødet blander sig med hinanden og danner en ny sammenhæng. Materialernes, farvernes og formernes forskellighed og lighed bruger hun i fortællingen om os selv, “de andre” og vores kulturelle bagage. 

Mia har deltaget på flere statsanerkendte censurerede udstillinger, og har udstillet på et stort antal gallerier, kunstforeninger og kunsthaller mm i DK og S.

Web: www.miawillaume.dk

 

STINE LETH

Født 1979 i Aarhus, bor og arbejder i Aarhus.

Selvlært strikkunstner med en baggrund på Aarhus Kunstakademi.

Arbejder med garn i skulptur, tredimensionelle strikkede billeder og vægobjekter. Farveeksperimenter og håndstrikning er meget vigtige parametre.

Har blandt andet udstillinger i Dk, Florida, Sydney og Hong Kong på CV'et. Materialet er garn med forskellig tekstur, tykkelse og stoflighed. Arbejderne udvikler sig i forhold til de forskellige materialers muligheder, og til de reaktioner og ideer der opstår i processen. Et andet centralt element er farven. Her er ingen smålig skelen, alle farver er i brug i et samspil, der vidner om stor sans for dens muligheder. Objekterne opstår som små koloristiske helheder. De små klumpede skulpturer eller underlige hængende objekter, er både konkrete, svævende og naive. De udstråler optimisme, humor og menneskelighed.

Web: www.stineleth.dk

MARIE J. ENGELSHOLM

Født i Haslev i 1969, bor og arbejder i København/Måløv.

Hendes værker afspejler indre tilstande og energier. Alt indeni afspejles i omgivelserne. 

Hun arbejder med mine egne indre modsætninger i sine værker, hvor hun søger at skabe en bevidsthed omkring helhed og indre forbundethed. Hun gør op med ydre forestillinger og begrænsninger, igennem indre anerkendelse. 

Værkerne spejler disse modsætninger, ved typisk at bestå af mange forskellige materialer og farver. Udgangspunktet er altid materialerne og legen i sammenstillingen af disse, som typisk ender ud i en form for skulptur. Disse behandler hun på denne udstilling videre gennem fotografi og film.

Har udstillet mange steder og sammenhænge, fra Australien til USA.

Web: www.mariejengelsvold.me