Thomas Arendt

  • Thomas Arendt, (1981). Bor og arbejder i København
  • Autodidakt med en baggrund i street art og graffiti.
  • Har malet og undervist i siden 90’erne.
  • Har udstillet i København, Bangkok, Chiang Mai og São Paulo.
  • Vandt publikumsprisen “Hegnspæl” for et kollaborativt “Byens hegn”-projekt i 2015.

Thomas undersøger de store spørgsmål i hans værker. Han søger en forståelse af eksistens og forbindelsen til vores rødder, for herefter at omsætte dem til personlige poetiske narrativer. Hans værker balancerer mellem kaos og orden, og det figurative og abstrakte.

”Jeg vil gerne fortælle de historier der er overset eller fortjener mere opmærksomhed, som vi ikke ser eller tænker over, fordi vi ikke længere sidder udenfor en stenhule med et lejrbål og kigger op på stjernerne. Fordi vi ikke holder nok pauser. Det bliver til historier om forgængelighed, at der ikke er noget der varer evigt. Og så alligevel... I et kosmisk tidsperspektiv er vi her kun en brøkdel af et sekund, sikkert skræmmende for nogen... Jeg finder istedet en ro og inspiration i at tænke på det på en anden måde. At sætte mig selv og mit individs betydning i den rette skala.” 

Thomas Arendt har malet siden midthalvfemserne og har sin baggrund i graffiti og street art. Hans baggrund som stadig kommer til udtryk i hans værker. Tidligere malede han udelukkende med spraymaling. I dag har han udviklet nye teknikker og maler blandt andet med forskellige hjemmelavede værktøjer. I praksis implementeres disse i hans proces som eksperimenter, der bruger tyngdekraften som et redskab, og lader fysik og tilfældigheder i materialernes egenskaber sætte deres præg og blive en naturlig del af værkerne.

 

“...Thomas Arendt får sin inspirationen fra mønstre og motiver i naturen og i universet. Han ser sin kunst som en måde at udforske og forstå verden på og arbejder med begreber som naturlovene, elementerne, tid og entropi eller kaos og orden. ” - Jesse Jacob, Information (https://www.information.dk/kultur/2016/01/kunstpausen-cirklens-form)

 

Links:

arendt1.com

instagram.com/arendt1

facebook.com/arendt1

https://vimeo.com/153890762

 

 

Malerier

Klik på billederne nedenfor for at se detaljer, størrelse og pris

Tryk i begrænset oplag

Klik på billederne nedenfor for at se detaljer, størrelse og pris