Sissi Møller

Sissi Møller 1985-

Sissis værker spænder over både abstrakte, ekspressive og figurative elementer.

Sissi Møller arbejder blandt andet med akryl på lærred, collage, fotografi, og skulpturer. Hun har tidligere arbejdet en del med portrætter, men for tiden beskæftiger hun sig meget med abstraktion og nonfigurative udstryk. Hun eksperimenterer med processerne omkring livlighed, bevægelse og gennemsigtighed og lader ofte tilfældigheder få en stemme i hendes værker. 

Sissi Møller er uddannet på Nuuk Kunstskole og Københavns Kunstskole. Hun har illustreret frimærker for Post Greenland og forsiden til tidsskriftet Grønlandsk Kultur- og Samfundsforskning 2014.

Sissi Møllers værker kommer spontant til live. Det første penselstrøg sættes og så tager hun den derfra. Arbejdsmetoden er intuitiv og flydende. Landskaber bliver til abstrakte erindringslandskaber, modsat fotografisk, realistiske landskaber.

Tom Jørgensen, kunstanmelder på Jyllands Posten og redaktør af Kunstavisen, har skrevet om Sissis malerier, “... man kan godt genkende den grønlandske natur i Sissi Møllers malerier. Jeg har aldrig været i grønland, men fra fjernsyn og film kan jeg genkende den turkise, dybblå, sorte og hvide farveskala. Jeg kan genkende ismasserne, isbjergene, det sorte urfjeld og det turkisblå hav. Netop fordi malerierne ikke er topografiske, er det mere landskabets essens, jeg kan se og føle. Isbræernes kolossale kræfter, de pludselige og voldsomme storme og vintermørket, der gør naturen mytologisk, fuld af sære levende væsener og ånder.” og han tilføjer, “...Malerierne er hverken naturromantiske eller heroiske. De føles bare rigtige. Sådan skal det være, tænker man.”

Klik på billederne nedenfor for at se detaljer, størrelse og pris