Iris Bendt-Hedal

Iris Bendt Hedal, ib-h, Dygtige, kunstnere, Galleri kbh kunst, kbh, kunst, København, galleri, gallery, gallerie, kunsthandel, ung, unge, kunstnere, grafik, maleri, akryl, lærred, low brow, popsurrealisme, vild, humor, dyr, landskab, spejlinger, natur, splittelse, up and coming, Dansk, Danmark,

Iris Bendt Hedal 1986-

Iris Bendt-Hedal er fascineret af naturen, geometriske former, grafiske elementer og spejlinger. Hun leger og eksperimenterer med det hele på en gang, og resultatet bliver stilrene, underfundige og skønne værker, der samtidig udstråler en mærkelig ro.

Iris fortæller: "Kunsten og det kreative betyder meget for mig, det er igennem disse processer, at jeg åbner mig op. Derfor ser jeg også kunsten som noget meget personligt og det kan vække stærke følelser hos mig, både at opleve og skabe kunst. 

Jeg udvikler mig konstant, og er derfor stadig meget eksperimenterende og søgende.

I de spejlvendte malerier arbejder jeg blandt andet med en meget fundamental følelse, som de fleste mennekser på et eller andet tidspunkt kommer til at skulle forholde sig til, nemlig splittelse. En idé om at der altid er to sider af alting her i verden. 
Især er jeg fascineret af naturen og den dybde der findes i den. Naturen, både i os mennesker, og den der omgiver os, er flersidet, den har mange betydninger og er ikke blot ligetil. Dette ser jeg som enormt dragende, men samtidig også skræmmende og umuligt at slippe væk fra. 
Jeg behandler derfor i disse malerier et samspil mellem mennesket og naturen, hvor både mennesket og naturen optræder i flere skikkelser, og hvor jeg samtidig forsøger at drage beskueren med ind som en del af værket."

Se Iris egen hjemmeside HER

Klik på billederne nedenfor for at se detaljer, størrelse og pris